Poziv na 6. Dane sjećanja na mjesta gdje su stradali hrvatski vojnici

zapamtite vukovar zg

Mladež HDZ BiH Ljubuški poziva sve članove i simpatizere da se odazovu ovome pozivu i dostojno obilježimo 6. Dane sjećanja na mjesta gdje su stradali hrvatski vojnici. Vječna im slava i hvala!

Skauti'' Ljubuški, Općina Ljubuški, Samostan Sv. Ante Humac Ljubuški u suradnji s Gimnazijom Ljubuški, Framom Humac i udrugom Duga Ljubuški Vas pozivaju na tradicionalno obilježavanje "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Škabrnje, Uzdola, Grabovice" i utmeljenje HZ Herceg Bosne i svih mjesta gdje su poginuli Hrvati.

Već šestu godinu za redom organiziramo Dane sjećanja na sva mjesta gdje je stradao hrvatski vojnik, hrvatski čovjek, a takvih mjesta, na žalost, ima puno.
Skupa s vama uspjevamo bar na jedan dan otrgnuti od zaborava ono čega u Ljubuškom, a ni u Hercegovini, nije bilo, a čega se moramo s ponosom sjećati – naših poginulih i živih branitelja, našeg Vukovara, Uzdola, Grabovice, Trusine, Škabrnje te posebno naše Herceg-Bosne koja će vječno živjeti i reći mladima što se sve događalo tog 18.studenog.

 

PROGRAM:

Srijeda 18.11.2015.

8:00 - 22:00 - paljenje svijeća. Svijeće će prodavati članovi udruge ''Duga'' Ljubuški, a sav prihod ide za izgradnju Centra za djecu i mlade s poteškoćama.

Cjelodnevna izložba likovnih plakata predstavnika osnovnih i srednjih škola općine Ljubuški.

13:00 h – začut će se zvona s Ljubuških crkava koja će obilježiti početak predaje preostalih vukovarskih branitelja.

18:00 h – sv. misa za sve žrtve domovinskog i proteklih ratova u crkvi Sv. Kate u Ljubuškom.

Po završetku Mise uslijedit će procesija od crkve sv. Kate do Trga sa upaljenim svijećama te molitva na Trgu za sve žrtve ratova kao i na žrtve koje su još uvijek zatrpane negdje na današnjem prostoru Trga.

Nakon molitve uslijedit će prigodni program u izvedbi učenika Gimnazije Ljubuški.

I ove godine Vam dajemo jedan zadatak – nitko ne smije doći sam! Povedite sa sobom bilo koga. Pričajmo o našoj prošlosti kako je nakon nas netko ne bi ponovno proživio.

Medijski pokrovitelji: Radio Ljubuški, Lj::portal, BoljiLjubuški, Dnevni List.