FOTO: Ljubuški Čoviću dokazao da je uvijek bio i bit će utvrda HDZ-a BiH

hdz-ljubuski 13Povodom obilježavanja 27. obljetnice od osnivanja OO HDZ-a BiH Ljubuški danas je predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, zajedno s izaslanstvom boravio u posjeti Općinskom odboru HDZ-a BiH Ljubuški.

Na početku posjeta, dr. Čović je održao radni sastanak s predsjednikom OO HDZ BiH Ljubuški Tonijem Kraljevićem, načelnikom općine Nevenkom Barbarićem,  predsjednikom OV Tihomirom Kvesićem, predsjednikom Skupštine ŽZH-a Antom Mišetićem i ministrom unutarnjih poslova u Vladi ŽZH-a Zdravkom Borasom.

Na sastanku se, između ostalog, govorilo o trenutnoj gospodarskoj i političkoj situaciji na području općine Ljubuški te o aktivnostima koje je potrebno provoditi u narednom razdoblju kako bi se privuklo investitore. Posebno se govorilo o elementarnoj nepogodi koja je pogodila poljoprivrednike.

 

U protokolu posjeta bilo je polaganje vijenaca kod spomen obilježja na Trgu dr. Franjo Tuđman, obilazak maslinika i uljare obiteljskog gospodarstva Mikulić, obilazak Kule hercega Stjepana, posjet samostanu Humac te nazočnost svečanoj sjednici i svečanoj akademiji u povodu 27. obljetnice osnutka Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški.

Nakon intoniranja „Lijepe naše“ i minute šutnje za poginule hrvatske branitelje i umrle članove stranke  te video prikaza  iz kojeg se  moglo vidjeti kroz što je sve prolazila stranka ostajući sve vrijeme na braniku nacionalnih interesa Hrvata BiH nazočnima se obratio Toni Kraljević, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški, ministar financija i dopredsjednik Vlade ZZH. On je na početku svečane sjednice pozdravio drage stranačke prijatelje i cijenjene goste Ljubuškog  poručivši tom prilikom da je Hrvatska demokratska zajednica  BiH uvijek bila simbol domoljublja, branik i zaštita nacionalnih interesa  te je bila, jeste i bit će stožerna stranka hrvatskog naroda BiH.

 

„Obraćanje ću započeti zahvalom onim ljudima koji su osnovali HDZ u Ljubuškom. Onim ljudima koji su tih godina nacionalnog zanosa i ponosa razvili hrvatski barjak i zapjevali Lijepu našu u uvijek hrvatskom Ljubuškom, a onda pod tim barjakom i s tom svetom pjesmom na usnama otišli časno i pošteno braniti domovinu. Zahvala i poštovanje prije svega poginulim ljubuškim braniteljima i onim ranjenima, ali to isto neizmjerno hvala i vama dragi branitelji koji ste ovdje među nama. Govorim to, ne samo u svoje osobno ime, govorim to u ime nas i ove naše mladosti i s ponosom kažem jedne od najjačih organizacija mladeži u ukupnoj organizaciji naše mladeži stranke. Govorim to jer ova mladost nikada neće i ne smije zaboraviti kako ste upravo vi žrtvovali svoju mladost da bismo mi imali našu i neizmjerno vam hvala na tome“ rekao je Kraljević koji je svoj govor završio sljedećim riječima: „Život čini vrijeme, prostor, a posebno ljudi. Na ovim našim prostorima sva vremena su bila teška, vremena naših očeva, vremena naših djedova, vremena nas danas. Uvijek su to bila vremena velikih iskušenja, ali hvala Bogu uvijek bi nam se u našem kamenu znao roditi netko tko je znao odgovoriti najvećim iskušenjima svojih vremena, netko s vizijom, netko s mudrošću, netko neumoran i ponosni smo što smo suvremenici jednog takvog i što nas vodi naš predsjednik  dr. Dragan Čović. Ali, isto tako mi Ljubušaci smo posebno ponosni na još jednog čovjeka. On nas je vodio u mnoge pobjede i uvijek sebe davao u borbi za svoj i naš Ljubuški. Obilježio je i obilježava najznačajniju epohu naše stranke. On je naš dugogodišnji predsjednik, on je naš načelnik gospodin Nevenko Barbarić. Dragi stranački prijatelji, podjednako sam ponosna na sve vas koji ste svih ovih godina na svojim plećima nosili bremenitosti vremena, koji ste na svom obrazu nosili i odnosili sve pobjede naše stranke, vaše srce i vaša vrijednost su najveće blago HDZ-a BiH i neizmjerno vam hvala na tome“.

Na kraju se skupu obratio predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

„Dragi prijatelji, budimo ponosi na našu svečanu akademiju i na sve iz povijesti Hrvatske demokratske zajednice, ali i mudro osmislimo budućnost . Ja se veselim svakoj novoj obljetnici i svakom novom uspjehu i svakom novom kapitalnom projektu koji imate ovdje u Ljubuškom, a HDZ i njeno vodstvo stoji uz vas. Uz punu potporu svako vam dobro“ poručio je dr. Čović.