HRT otvorio dopisništvo u Sarajevu, od sada bolje informiranje Hrvata u BiH

hrt sarajevo

Hrvatska radiotelevizija (HRT) otvorila je danas dopisništvo u Sarajevu, čiji su zaposlenici najavili snimati priloge u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Što neće biti fokusirani samo na Sarajevo zadovoljstvo je na otvaranju dopisništva izrazio predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara koji je poručio da su za Republiku Hrvatsku važne informacije iz cijele BiH.

- Uz dopisništvo koje je otvoreno u Mostaru, bit će više informacija iz BiH. Ovo je prozor za građane Hrvatske o stanju u susjednoj državi - rekao je Čavara.

Dodao je da će dopisništvo unaprijediti informiranje Hrvata u BiH koji nemaju kanal na hrvatskom jeziku.

- Neće zamijeniti taj kanal, ali će doprinijeti da jasnije sagledavamo stanje u BiH - poručio je Čavara.

Dopisništvo je službeno otvorio generalni direktor HRT-a Kazimir Bačić koji je kazao da je kvalitetno izvještavanje o javnim i državnim ustanovama, te o međunarodnim i svim bitnim pitanja, pogotovo sa susjednim državama, u fokusu HRT-a.

- HRT u protekle dvije godine aktivno širi mrežu dopisništava. Prije desetak dana smo otvorili u Mostaru i najavili otvaranje sarajevskog  - istaknuo je Bačić.

Poručio je da je Sarajevo metropola u čijem razvoju su značajnu ulogu imali Hrvati.

Svečanosti otvorenja dopisništva nazočili su brojni uzvanici iz javnog i političkog života Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, među kojima i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

(fena.ba)