Članovi Predsjedništva BiH primili ministricu za Europu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Karin Kneissl

austrija-covic

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, iskazali su dobrodošlicu ministrici Kneissl i uvjerenje da će današnji posjet dodatno unaprijediti tradicionalno dobre bilateralne odnose Bosne i Hercegovine i Republike Austrije.

Između dvije zemlje nema otvorenih pitanja, što predstavlja dobar temelj za razvoj sveukupnih političkih i gospodarskih odnosa, rečeno je na susretu. Izraženo je zadovoljstvo razinom ekonomske suradnje, u prilog čemu ide činjenica da je Austrija prva po broju investicija u BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su informirali ministricu Kneissl o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, s posebnim osvrtom na euroatlantske integracije. Istaknuli su opredjeljenje za nastavkom reformskog procesa, te potrebu da se ulože dodatni napori kako bi se dinamizirale aktivnosti na ispunjenju uvjeta za predaju aplikacije za status kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Sugovornici su razmijenili mišljenja o izmjenama i dopunama Izbornog zakona, te izrazili opredjeljenje da se inteziviraju napori na postizanju dogovora po ovim pitanjima.

Današnji posjet savezne ministarke Kneissl Bosni i Hercegovini, kao prvoj u regiji, ukazuje da Austrija pridaje posebnu važnost razvoju prijateljskih odnosa i bilateralne suradnje. U tom svjetlu, iskazana je zahvalnost austrijskoj potpori procesu europskih integracija i jačanju veza s Europskom unijom, te visokom pozicioniranju Bosne i Hercegovine kada je u pitanju vanjska politike Austrije.