U Orašju održana sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH

0orasjepredsjednistvo2

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH održalo je 8. redovitu sjednicu Predsjedništva u Orašju na kojoj su razmatrane pripreme za predstojeće Opće izbore i plan aktivnosti Mladeži HDZ-a BiH za naredno razdoblje.

 

 

Na početku sjednice članovima Predsjedništva Mladeži HDZ BiH riječi dobrodošlice uputili su domaćini, predsjednik ŽO HDZ-a BIH Posavske županije Đuro Topić, predsjednik  ŽO Mladeži HDZ-a BiH Posavske županije Danijel Šošić i predsjednik OO Mladeži HDZ-a BiH  Orašje Marko Maros.

U radnom dijelu sjednice Predsjedništvo je izvršilo pripremu za zajednički radni sastanak s izaslanstvom Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske, te razmotrilo niz aktivnosti koje se pripremaju za buduće razdoblje s posebnim osvrtom na predizborne aktivnosti i što veću uključenost mladih u politiku.

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH donijelo je niz zaključaka u kojima se potvrđuje kako će Mladež djelovati kao predvodnica pozitivnih ideja i centar okupljanja mladih ljudi u predstojećem periodu. S time u vezi, tijekom sjednice je razgovarano o konkretnim pitanjima na koje će organizacija Mladeži ponuditi odgovore.

Predsjednik Mladeži HDZ BIH Mario Mikulić je u svom obraćanju istaknuo važnost aktivnog rada mladih na predstojećim izborima, kao i zajedništva Hrvata u svakom dijelu Bosne i Hercegovine, od Hercegovine, preko Središnje Bosne, pa do Posavine.

Članovi Predsjedništva su pohvalili dosadašnje inicijative Mladeži za olakšanje kupovine prve nekretnine za mlade uz poruku da će ustrajati na jačanju položaja mladih u društvu.

Centar djelovanja Mladeži ostat će borba za mlade, kao i za konstitutivnost i ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, te će Mladež u sljedećem periodu raditi na konkretnim rješenjima s ciljem poboljšanja kvalitete života za svakog mladog čovjeka u BiH.