Investicija od osam milijuna KM: FEAL gradi proizvodni pogon u Ljubuškom i zapošljava 50-tak ljudi

U Ljubuškom će se graditi proizvodni pogon FEAL-a za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija u kojem će se zaposliti 50-tak radnika, a u koji će se uložiti osam milijuna maraka, najavljeno je danas nakon potpisa ugovora u zgradi Gradske Uprave.  

Ugovor je potpisan između gradonačelnika Vedrana Markotića i predstavnika grupacije FEAL-a Ivana Skoke o kupnji dvije parcele u gospodarskoj zoni na Mostarskim Vratima.

Tu namjeravamo izgraditi proizvodni pogon FEAL-a na nekih 4 i pol tisuće kvadratnih metara. Planiramo se baviti našim osnovnim „core businessom“, preradom aluminija i aluminijskih konstrukcija. Mi kao firma FEAL se već duže vrijeme bavimo proizvodnjom aluminijskih konstrukcija i potkonstrukcija, već od 2000. godine. Proteklih par godina tražili smo prostor za pozitivni iskorak i prepoznali smo u Ljubuškom, odnosno u gradonačelniku Markotiću i njegovim suradnicima, pozitivnu investicijsku i gospodarsku klimu i odlučili smo se na ovu investiciju“, rekao je predstavnik FEAL-a Ivan Skoko.

On je dodao kako planiraju u početku u proizvodnom pogonu zaposliti 50-tak djelatnika.

Ovisno o poslu kako bude išao, taj broj može biti puno veći i nadam se da će on biti puno veći“ istaknuo je Skoko.

Prema Skokinim riječima, početna investicija FEAL-a za pokretanje pogona s 50-tak djelatnika vrijedna je osam milijuna maraka.  

Gradonačelnik Markotić se nakon potpisa ugovora zahvalio grupaciji FEAL što je odlučila investirati u Ljubuški.

Ne moram posebno podsjećati da je FEAL jedna od najvećih firmi, ne samo u BiH, nego i u regiji. Stoga mi je izuzetno drago da su odlučili ulagati u grad Ljubuški i da su prepoznali sve ono što mi pokušavamo napraviti u našem gradu. Prije svega, najviše me veseli što se radi o proizvodnoj firmi, o proizvodnom pogonu i što će zaposliti određeni broj naših ljudi. Ja sam uvjeren da će se FEAL samo širiti. Poznajem naše stanovnike. Ljubušaci su spremni raditi i truditi se tako da uopće ne sumnjam da će se pokazati kao izvrsni radnici , a FEAL je izvrsna kompanija tako da to može samo rasti“, istaknuo je gradonačelnik Markotić, dodavši kako mu je ovo jedan od sretnijih dana u mandatu.

Na početku svog mandata rekao sam da grad ne otvara radna mjesta, ali grad stvara preduvjete za gospodarske subjekte da oni dođu i da oni otvaraju radna mjesta. Evo nakon mesne industrije Pivac imamo još jednu firmu s investicijom od osam milijuna maraka u grad Ljubuški i u mom mandatu ovo mi je jedan od sretnijih dana“, zaključio je gradonačelnik.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočili su brojni predstavnici gradske i županijske vlasti, bili su tu dopredsjednik Vlade ŽZH-a i ministar financija Toni Kraljević, ministar MUP-a David Grbavac, predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić te njihovi suradnici.